Osa 1 2.12.2015

Hieman on tämä blogin kirjoittaminen ja oppimispäiväkirjan kirjoittaminen jäänyt. Suurin syy lienee siinä, että blogin perustaminen ja sinne tehtävien palauttaminen ja kirjoittaminen on aiheuttanut liikaa harmaita hiuksia.

Oppimispäiväkirjaa vastaan ei ole mitään, on mukava välillä miettiä omaa osaamistaan ja miettiä, mitä voisi osata vielä paremmin. Uuden työn ansiosta englantia tulee käytettyä päivittäin, joten omalla tavallaan tämä kurssi ja uusi työ tukevat toinen toisiaan. Töissä tulee tuota ääntämis- ja ymmärtämisharjoitusta ja nyt koulun puolesta tulee kerrattua myös kielioppia ja kirjallista ilmaisua.

Ohjeistuksessa oli, että pitäisi miettiä omaa oppistapaansa. Aikani asiaa pohdittuani tulin siihen tulokseen, että minulla ei taida sellaista olla. Tehtävät teen ns. mutu-taktiikalla. Eli jos pitää valita oikea sana/pronomini/jotain, pyörittelen eri vaihtoehtoja päässäni ja valitsen sen, mikä kuulostaa parhaalta. Ja yleensä se on osunut oikeaan. Syynä on varmaan se, että kuuntelen paljon englantia. Esimerkiksi elokuvia katsoessa yleensä kuuntelen dialogia, suomenkielinen tekstitys on vain tukena kuullulle, siitä voi tarkistaa, jos ei kunnolla jotain asiaa ymmärtänyt.

Mutta tästä on hyvä jatkaa saadakseen englanninkielisten puheluiden tueksi myös sitä kielioppia. 🙂

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s